Technische commissie

Teamindeling
Korfbal is een teamsport. Deze teams moeten ieder jaar opnieuw worden samengesteld, rekening houdend met de spelbepalingen van de KNKV (tot welke leeftijd mag je in welk team spelen?), het korfballend vermogen van de spelers, en bij de jeugd proberen we ook rekening te houden met vriendjes/vriendinnetjes. Een van de moeilijkste taken van de Technische Commissie is om ieder jaar weer een teamindeling te maken, waarin iedereen zich kan vinden.

Trainers/coaches
Zodra de teams zijn ingedeeld, gaat de Technische Commissie op zoek naar passende trainers/coaches voor elk team. Voor elk team streven we er naar om (minimaal) 2 trainers/coaches te vinden. We proberen hierbij ook nieuwe trainers op te leiden door deze bijvoorbeeld te koppelen aan een meer ervaren trainer. Ook is er ruimte voor trainers/coaches om te groeien op dit gebied door het volgen van een Korfbaltrainer 2 cursus.

Het vinden van een hoofdtrainer voor de selectie, en een coach voor GKV 2 vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de TC.

Oefenwedstrijden
Voor aanvang van elk nieuw deel van het seizoen (veld, zaal, veld) is het fijn dat ieder team een  (of meerdere) oefenwedstrijd(en) heeft om te wennen aan de nieuwe ondergrond. De TC probeert dan ook voor ieder team een oefenwedstrijd te regelen. Soms is er een (oefen)toernooi, waarvoor de TC ook de inschrijvingen regelt.

Trainingstijden
Voor aanvang van elk nieuw deel van het seizoen moeten er ook weer trainingstijden worden bepaald. Hierbij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden van de spelers, maar natuurlijk kijken we ook of de trainers/coaches zelf niet in de knoop komen met training geven en zelf trainen.

Zaalhuur
In het zaalseizoen maken we gebruik van Sporthal Overbosch als onze thuishal, en is het de zaal die het meeste wordt gebruikt voor de trainingen. De inhuur voor Sporthal Overbosch, en alle andere zalen die wij gebruiken voor trainingen (en soms wedstrijden), moeten gehuurd worden bij de gemeente Den Haag. De TC regelt deze zaalhuur met de gemeente.

Nieuwe leden gezocht
Zoals jullie kunnen lezen heeft de TC veel taken en verantwoordelijkheden, waardoor wij continue op zoek zijn naar mensen die de TC willen versterken. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Binnenkort

Vrienden van GKV

14 Leden

20 Leden

€ 900,00

€ 1.000,00

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

€ 0,00

€ 100.000,00