Nieuws

Vele handen maken licht werk

Beste allemaal,

GKV is een vereniging en een vereniging zijn we met elkaar. Hier komen dan ook een aantal verantwoordelijkheden bij kijken. Het leefbaar houden van de kantine is ieders verantwoordelijkheid. Dit is niet alleen voor de leden van belang, maar ook voor de gasten is het belangrijk dat GKV een positieve en schone uitstraling heeft. 

Vorig jaar zijn we begonnen met het verspreiden van deze verantwoordelijkheid over de teams. Dit is goed gegaan en GKV had een schonere uitstraling. Er is met name bij de senioren (ivm trainingsavonden verantwoordelijk) gevraagd naar feedback. Hieruit kwam naar voren dat men het schema wel prima vond.

Om die reden zullen we het veld najaar 2020/2021 opnieuw met een schema gaan werken.

 

 

Dit houdt het volgende in:

Trainingsavonden:

De kantine wordt (ook doordeweeks) regelmatig verhuurd aan externen. Aan de ouders/kinderen van de jeugdteams de vraag om na de training je eigen spullen op te ruimen. Bekers in de vaatwasser etc. Dit zorgt er namelijk voor dat de senioren hier als laatst trainende team, minder werk aan heeft. Het geldt voor de senioren dat zij op woensdag- en op vrijdagavond eindverantwoordelijk zijn voor het netjes achterlaten van de kantine. Laten we er voor zorgen dat we met elkaar de kantine, keuken, toiletten en het terras netjes houden zodat zowel wij als huurders altijd gebruik kunnen maken van een schone kantine.

Er is een indeling gemaakt wie voor welke dag eindverantwoordelijk is. Zie bestand onderaan.

Wanneer je niet kunt op de dag dat je bent ingedeeld, dien je zelf te ruilen.

 

Overige kuis taken:

Er zijn vaak schoonmaaktaken die blijven liggen binnen de vereniging, omdat niemand hier echt verantwoordelijk voor is of zich hiervoor voelt. Om die reden zijn de teams ingedeeld bij bepaalde schoonmaaktaken. Weken staan er achter als indicatie wanneer het ongeveer gedaan moet worden. De vraag om binnen de teams bespreekbaar te maken wie wanneer welke taak oppakt. Voor de senioren dus iets minder taken, aangezien zij ook eindverantwoordelijk zijn op trainingsavonden/kuisen op zaterdag. Daarnaast voor de C1 een minder speciale taak, omdat zij bijna elke week de laatst spelende thuisploeg zijn en dus ook moeten kuisen.

 

Tijdens een bardienst:

Tijdens de bardienst ben je, samen met degene(n) met wie je de bardienst draait, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de kantine en bij mooi weer uiteraard ook voor het terras. Alle bardiensten dienen zorg te besteden aan het schoonhouden van de bar, de keuken maar ook de kantine en alles wat daarbij hoort. Zorg ook dat je na een bardienst alles netjes achterlaat voor de volgende shift. Tijdens een bardienst is het wel eens erg rustig. Gelukkig is er genoeg te doen in en om de kantine. In de bar instructiemap zijn alle taken beschreven waar je aan zou kunnen denken. 

 

Kuisen:

Dit blijft hetzelfde als voorheen. Het laatst spelende team zorgt ervoor dat de kleedkamers en kantine netjes worden achtergelaten. Door de verantwoordelijkheid voor alle schoonmaaktaken te verspreiden, hopen we dat het kuisen dus ook minder werk wordt.

 

Het schoonhouden van de kantine is ieders verantwoordelijkheid. Je mag elkaar er best op aanspreken om de eigen rommel op te ruimen. Door middel van het verdelen van de taken hopen we dat de verantwoordelijkheid meer over de leden verspreid kan worden. We hopen dan ook dat iedereen zich hiervoor wil inzetten. Wanneer er vragen of opmerkingen zijn, kun je bij Iris terecht (gezondheid-veiligheid@gkvdenhaag.nl).

 

Het schema vind je hier: Schema schoonmaak/verantwoordelijke

 

De Barcommissie, De Accommodatie commissie en het bestuur

Nieuwste taken

Geen taken gevonden

Categorieën