KVS toch iets te sterk

Alle kinderen en ouders waren het erover eens: Deze wedstrijd was een bepalende voor de poulestand. De tegenstander kende ze nog van vorig seizoen en toen waren ze duidelijk sterker. Echter hebben ze vorige week overtuigend gewonnen van Achilles en Achilles heeft dit seizoen KVS verslagen. Dat biedt perspectief!

Geschreven door Maykel Teske op zaterdag, 21 september 2019

Binnen 10 minuten leek de nachtmerrie echter uit te komen toen KVS het eerste doelpunt maakte. Gelukkig werd het doelpunt beantwoord met een doelpunt van Jane. Slechts een paar minuten later dacht Jane dat het wel leuk zou zijn om er nog één te maken en dat deed ze. Je zou helemaal niet zeggen dat ze gister lelijk is uitgegleden op de trap en zich wegens rugpijn af moest melden voor de training. Na dit doelpunt volgde helaas snel een tweede voor KVS. Acht minuten voor de rust verbrak KVS de gelijkstand en scoorde nog twee doelpunten.

Hoewel de kids van GKV D1 na de rust vol goede moed het spel wilde hervatten, bleek KVS toch iets sneller. Met nog 23 minuten op de klok was de stand 2-5. "Twee-sokje" Janis, die dit seizoen veel geconcentreerder is dan ooit te voren, verkleinde de voorsprong door een mooi doelpunt te maken. Des te demotiverender was het dat KVS daar twee doelpunten bovenop maakte, in slechts drie minuten. Toen GKV ook nog eens een strafworp tegenkreeg werd de teleurstelling alleen maar groter. Suze zag een kans van een afstand en maakte er 4-8 van. Vincent uit GKV E1 deed zijn best om zijn tegenstander bij te benen maar het meisje zag een gaatje in zijn verdediging en maakte daar gretig gebruik van. Hierna volgde nog een tik van KVS.

Hoewel Daniël dikwijls klaarstond bij de middenlijn om de bal te ontvangen wilde het maar niet lukken om de bal daar te bezorgen. Met nog maar twee minuten op de klok nam Selma wraak met een schot die gewoon niet te verdedigen was. Hier kon GKV helaas maar 30 seconden van genieten, want toen volgde er alweer een tegen-doelpunt. De wedstrijd was al bepaald, maar dit weerhield Selma er niet van om nog even te laten zien wat ze in huis had en nog een doelpunt te maken.

Hoewel KVS duidelijk overwicht had, mogen we van geluk spreken met de eindstand. De pitbulls Romano en Steijn wisten een aantal aanvallen van KVS af te breken door de bal te onderscheppen. Vincent en Pablo probeerde deze tactiek als voorbeeld te gebruiken. Sven zorgde ervoor dat verdwaalde ballen terug in het team kwamen en dat, zoals we hem kennen, met een olijke blik in zijn ogen.

Volgens de trainster hebben de kinderen hard gewerkt en mogen ze erg tevreden zijn! "Wel hoop ik dat de kids volgende week allemaal weer goed gaan samenwerken. Hier en daar waren sommige kinderen iets te veel bezig met het willen maken van een doelpunt."