GKV sluit zaalseizoen in stijl af

GKV heeft ook de laatste zaalwedstrijd gewonnen. Het lukte de ploeg in de eigen sporthal Overbosch lange tijd niet om tegenstander ZKC'31 op afstand te zetten, maar uiteindelijk was het krachtsverschil toch te groot en door de 19-16 zege bleef GKV voor de dertiende wedstrijd op rij ongeslagen.

In de uitwedstrijd speelde GKV een van haar mindere wedstrijden en wist het enigszins gelukkig met maar een doelpunt verschil te winnen. In de laatste zaalwedstrijd stond er voor beide ploegen niet veel meer op het spel. GKV had theoretisch nog kans om kampioen te worden, maar niemand hield rekening met een nederlaag van koploper Velocitas tegen hekkensluiter Crescendo, waardoor de Haagse ploeg op de tweede plaats zou eindigen, een plekje hoger dan ZKC'31.

Het werd zaterdag in Overbosch vanaf het begin een gelijk opgaand duel, waar twee verschillende speelstijlen tegenover elkaar stonden. Daar waar GKV gevarieerd aan wil vallen en over alle spelers kan scoren waren de bezoekers afhankelijk van hun twee schutters. Buiten deze twee spelers zou niemand van ZKC'31 meer dan een keer de korf weten te vinden.

GKV had voor de wedstrijd haar opstelling aangepast en mede hierdoor was het spel in de eerste helft wat onwennig. Ook ontbrak het aan scherpte in de afronding, waardoor het veldoverwicht niet in treffers werd omgezet en de gasten aan konden haken. Daar kwam nog bij dat Kevin de Heer tien minuten voor rust geblesseerd uitviel met een zweepslag.

Mede hierdoor bleef het ook in de tweede helft een spannend duel, waarbij GKV wel constant het initiatief had en ZKC'31 gen moment echt aanspraak kon maken op een stuntje. Bij 19-16 kwam er een einde aan dit sportieve duel en de zaalcompetitie voor dit seizoen. Velocitas won zoals verwacht eenvoudig haar kampioenswedstrijd, waardoor GKV op de tweede plaats eindigt. Over drie weken wordt de competitie op het veld weer hervat. Hier staat de ploeg uit Den Haag op een gedeelde tweede plaats, twee punten achter koploper Tilburg, waardoor er ook hier nog kansen zijn op een kampioenschap.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 20:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Categorieën