GKV kampioen!

GKV heeft zaterdag het kampioenschap in de tweede klasse H binnen gehaald. In een rechtstreeks duel met koploper Tilburg bewees de ploeg uit Den Haag opnieuw de sterkste te zijn en met een 22-18 overwinning promoveert GKV naar de eerste klasse.

Het affiche voor het duel van zaterdag kon niet beter. Koploper Tilburg kwam met een voorsprong van twee punten naar de Bezuidenhoutseweg, maar omdat GKV de uitwedstrijd ook al gewonnen had konden beide ploegen het kampioenschap binnen halen. TIlburg had voldoende aan gelijkspel, terwijl GKV bij een overwinning op gelijke hoogte zou komen in punten en door het betere onderlinge resultaat de kampioen zou zijn.

Afbeelding

Beide ploegen konden bij deze wedstrijd rekenen op een flinke support en vanaf de eerste minuut zat de sfeer er goed in. GKV kwam snel op voorsprong, maar het duurde niet lang voor Tilburg gelijk maakte. Bij 3-4 kwam Tilburg voor het eerst aan de leiding, maar ook GKV wist steeds weer op gelijke hoogte te komen.

In de loop van de eerste helft was duidelijk dat GKV het betere van het spel had, maar Tilburg werd door twee mensen in de wedstrijd werd gehouden. De eerste was de schutter van de ploeg, die ondanks uitstekende druk van de verdediging de korf regelmatig wist te vinden. De tweede was de scheidsrechter, die in de eerste helft nadrukkelijk zijn stempel op het duel wist te zetten door een aantal onnavolgbare strafworpen die hij gaf. Overtredingen op doorlopers werden niet bestraft of met een vrije bal, terwijl Tilburg in duels waar scheidsrechters normaal hooguit een spelhervatting voor geeft strafworpen kreeg.

Bij rust was het 11-12 in het voordeel van TIlburg en mocht GKV van geluk spreken dat de bezoekers drie gekregen cadeautjes niet hadden uitgepakt, waardoor het verschil slechts een doelpunt was.

Afbeelding

Ondanks de achterstand was de thuisclub halverwege vol vertrouwen. Het spel was beter dan dat van de concurrent en als we ons beter in zouden stellen op de scheidsrechter moesten we het duel naar ons toe kunnen trekken. Na de pauze was de eerste treffer nog voor Tilburg, maar daarna wist GKV het krachtsverschil ook in de score uit te drukken. Drie doelpunten op rij zorgden er voor dat de thuisclub weer op voorsprong kwam en nadat Tilburg nog een keer wat terug had gedaan volgden opnieuw drie Haagse treffers op rij.

De Tilburgers kregen maar geen vat op de Haagse dames, die in dit duel goed waren voor de helft van de treffers en nog enkele strafworpen mee kregen. Ook in de verdediging kreeg GKV steeds meer de overhand. De thuisclub kreeg dit seizoen de minste treffers tegen in de competitie en dit bleek opnieuw de basis te zijn voor de overwinning. Tilburg kon het gat van drie doelpunten nog een paar keer verkleinen tot twee, maar GKV stelde daar steeds direct een treffer tegenover en kon in de slotfase het duel vakkundig uitspelen.

Bij 22-18 eindigde deze titanenstrijd en met twee zeges op de directe concurrent mocht GKV de welverdiende titel vieren en zich op gaan maken voor het debuut in de eerste klasse.