GKV begint 2018 met moeizame zege

GKV blijft in de race om het kampioenschap, maar het kostte de nodige moeite. In Zaandam gaf ZKC'31 veel tegenstand, maar uiteindelijk wisten de bezoekers met 15-14 wel de verdiende punten mee naar Den Haag.

Voor GKV was het belangrijk om het duel met ZKC'31 te winnen om in de race om het kampioenschap te blijven. De Hagenaars openden ook wel de score, maar daarna nam de thuisploeg langzaam het initiatief. Vooral de eerste aanval had het ondanks de betere kansen moeilijk om de korf te vinden.

Het gaf ZKC'31 het gevoel dat er wat te halen viel en bij rust stond het 9-8 in Zaans voordeel. GKV liet zich door deze achterstand niet van de wijs brengen en leek het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken. Verdedigend stond het nog steeds zeer goed, en nu werd er zelf ook gescoord, waardoor de achterstand snel werd omgebogen in een voorsprong.

In de slotfase kwam GKV zelfs drie doelpunten voor en leek ZKC'31 klaar voor de genadeklap. Helaas werd een zuiver doelpunt afgekeurd en bleef ZKC'31 aan het touwtje hangen en kwam het vier minuten voor tijd bij 14-14 zelfs weer langszij. In de eerstvolgende aanval viel uit een doorloper toch gelijk weer de belangrijke treffer voor GKV, waardoor de bezoekers opnieuw op voorsprong stonden. ZKC'31 kreeg in de slotminuten nog een paar vrije ballen, maar deze gingen er niet in, waardoor GKV uiteindelijk als winnaar van het veld stapte.

Door de overwinning blijft GKV in het spoor van koploper Velocitas. En dat is komende zaterdag de volgende tegenstander. De topper in Sporthal De Does begint om 19.40 uur en hier zal de beslissing gaan vallen in de strijd om het kampioenschap. GKV moet winnen, maar als dit lukt dan staat het ook zeker aan kop op basis van het doelsaldo of het onderlinge resultaat. Kom daarom allemaal het eerste aanmoedigen komende zaterdag!

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 20:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Categorieën