De reporter rapporteert!

U heeft er misschien wel eens van gehoord. Santiago de Compostella, een stad in het noordwesten van Spanje. Ieder jaar weer het einddoel van vele pelgrims of algemeen enthousiastelingen die van een wandeluitdaging houden. Afhankelijk van je startpunt en de route die je kiest kom je na een lange maanden durende tocht door vele landen en prachtige natuur aan in Santiago.

Geschreven door Uw reporter op maandag, 13 september 2021

U vraagt zich uiteraard af wat een tocht naar Santiago de Compostella te maken heeft met korfbal. Een goede vraag.
Afgelopen zaterdag om 12:00 uur sharp stonden de dames en heren van GKV in de startblokken. Eerst werd er aandachtig geluisterd naar de inspirerende woorden van de voorzitter het seizoen die vooruitblikte op het 100-jarig bestaan van de vereniging en daarna werd met het hijsen van de vlag het seizoen officieel geopend.
Voor de selectie helaas geen tijd voor festiviteiten, popcorn of andere lekkerheden maar direct in de auto want de selectie moest een eigen Santiago de Compostella tocht aanvangen. Daar waar het gebruikelijk is de tegenstanders binnen een halfuur te kunnen bereiken bracht de tocht onze selectie deze zaterdag via de A4, de A20, de A15, de A29, de N59, de N256 langs vele bijzondere plekken om uiteindelijk na ruim 2 uur aan te komen in 's-Heer Hendrikskinderen bij korfbalvereniging Tjoba. Zelden moest er zo'n lange tocht aan de wedstrijden voorafgaan.
Eenmaal aangekomen bij Tjoba was het enthousiasme er niet minder om. Eindelijk kon en mocht het weer. Op een mooi nieuw veld werd om 14:30 uur met de wedstrijd van Tjoba 2 – GKV 2 aangevangen. Het was een goede opening van de wedstrijd vol energie, met mooie kansen over en weer. Veel druk op de rebound en toch mooie tweede kansen. Één dame bij Tjoba viel direct op omdat zij ondanks goed verdedigen toch met 4 schoten 4 maal doel wist te treffen. De score ging gelijk op met een klein voordeel voor GKV. Met wat kleine aanpassingen werd de druk op de scherpschutster verdedigend opgevoerd en kwam er meer aandacht voor de afvallende bal. Toch vielen de doelpunten bij Tjoba iets soepeler waardoor de kleine voorsprong van GKV helaas verloren ging.
In de rust toonde het team zich positief en strijdbaar. De wedstrijd was kon nog alle kanten op. Onderling kleine aandachtspunten besproken, sterke punten benoemd en helemaal klaar voor de tweede helft. Tjoba pakte door en met hard werken trok Tjoba in de eerste tien minuten van de tweede helft het initiatief verder naar zich toe. Met nog zo`n 20 minuten te spelen sloeg, in deze zeer sportieve wedstrijd het, noodlot toe. Een ellenboog lande op Max zijn ooglid met een flinke snee en veel bloed tot gevolg. Voor iedereen, niet te min voor Max zijn tegenstander, flink schrikken. De tijd werd genomen om Max op te lappen en terwijl de wedstrijd stil lag liet Kevin zien dat hij een enorme blauwe buil net onder zijn oog had opgelopen. Ook in een duel, ook een elleboog, ook onbedoeld maar niet minder pijnlijk. Beide ploegen gaven elkaar geen ruimte en deden dit op een zeer sportieve manier. Ongelukken kunnen helaas gebeuren.
Het medisch team van Tjoba had Max goed verzorgd. Complimenten voor de zorg en aandacht waarmee zij te werk waren gegaan. Helaas kon Max niet verder en moest hij de resterende 20 minuten vanaf de bank aanschouwen.
In het laatste stuk van de wedstrijd schortte het bij GKV aan geluk. De doelpunten vielen niet voor GKV en wel voor Tjoba. Ondanks een fantastische rebound rol van Charlotte kon GKV het gat niet dichten en moet dit weekeinde genoegen genomen worden met een goede, sportieve gezellige puntloze wedstrijd. Qua punten niet de start waar op gehoopt was maar qua sfeer wel zeer te waarderen.
Direct aansluitend mocht het eerste van start. Omdat Tjoba een nieuw veld had werd de tijd genomen voor een ceremoniële opening waarna de ploegen konden aanvangen. Net als de voorgaande wedstrijd stonden hier twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Rebound sterk, dynamisch spel, veel schot en mooie doelpunten. Er werd hard voor gewerkt en GKV had bij rust een kleine voorsprong 8-9.
Iedereen positief en strijdplan klaar voor de tweede helft. Zo kwamen beide ploegen vol goede moed uit de startblokken. Tjoba had het antwoord op het spel van GKV beter klaar en in de eerste 10 minuten na rust nam Tjoba het initiatief over. In 1 van de vakken werd heel handig door een dame de rebound extra onder druk gezet wat GKV veel balverlies leverde. Waar normaal gesproken de doelpunten wat makkelijker vallen kwam het vak daardoor niet goed los. Er werd hard gewerkt, goed gezocht maar het doelpunt kon maar niet gevonden worden en toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot moest ook bij deze wedstrijd geconcludeerd worden dat het qua punten niet de start waar op gehoopt was maar qua spel, sfeer en sportiviteit wel een goede eerste wedstrijd was.
Terwijl bij Tjoba de mosselen in de pan werden gedaan vertrok de selectie voor de lange tocht naar Den Haag. Terug gelukkig voorspoediger dan heen maar nog steeds een flinke rit.

Vooruitblikkend kan uitgekeken worden naar de eerste thuiswedstrijden van de selectie. Aankomende zaterdag worden om 14:15 uur GKV 2 en 15:45 uur GKV 1 de wedstrijden tegen ODO gespeeld. Met het enthousiasme, de inzet en het plezier beloven dit mooie affiches te worden. Deze reporter zal zeker aanwezig zijn. U ook?