Zaalseizoen 2020-2021

Helaas, geen zaalcompetitie!

Het zat er met al die hoge coronacijfers eigenlijk al een tijdje aan te komen. 
Dinsdagavond vertelden premier Rutte en minister De Jonge dat de harde lockdown wordt verlengd tot 9 februari. Meteen daarna werd op de site van het KNKV gemeld dat als gevolg van deze verlenging de zaalcompetitie 2020/2021 wordt geschrapt. De bond had afgelopen najaar in een routekaart per weekend uitgewerkt wat het voor de zaal zou betekenen indien alsnog gestart zou kunnen worden met de competitie. Daaruit bleek dat bij een start in het weekend van 13/14 februari (of later) geen normale competitie meer gespeeld zou kunnen worden.

Overigens was een maand geleden op de Bondsraad van het KNKV al aangegeven dat uit een enquête onder korfbalverenigingen naar voren was gekomen dat veel clubs – ook GKV - liever niet meer in de zaal wilden spelen. Het bestuur gaf toen aan daarmee rekening te zullen houden. Het bondsbestuur had door de verlengde lockdown dus weinig keus, en heeft maandagavond definitief een streep door de zaalwedstrijden gehaald.

De hoop van korfballend Nederland is nu gevestigd op het tweede deel van de veldcompetitie. Deze gaat volgens het huidige competitieschema in het weekend van 18/19 april van start. Hopelijk is het coronavirus door alle maatregelen en de reeds gezette vaccinaties over drie maanden zodanig onder controle dat we weer het veld op mogen.    

Het schrappen van de zaalcompetitie betekent niet dat er helemaal geen wedstrijden zijn. In de topsportcompetities mag wel weer gespeeld worden. Daar valt de Korfbal League ook onder. Komend weekend, 16/17 januari, gaat de korfbaltop weer in de zaal spelen. Dat gebeurt met strenge coronacontroles bij trainingen en wedstrijden voor alle betrokkenen (spelers, begeleiders, arbiters).  Alle maatregelen waar iedereen zich aan moeten houden staan in een protocol van twintig pagina’s. 
De wedstrijden kunnen overigens via een livestream gevolgd worden. Dat loopt via www.eyecons.com. Daar kan de korfballiefhebber dus toch nog genieten van (top)wedstrijden. Hebben we nog een beetje compensatie voor het gemis aan wedstrijden van onze eigen teams. Voor meer informatie over de korfballeague verwijs ik je graag door naar www.korfballeague.nl 

Voor GKV dus geen zaalcompetitie meer. Wel worden er voor de jeugd tot 13 jaar en vriendjes&vriendinnetjes sportmiddagen gehouden. 16 januari t/m 27 februari, elke zaterdag van 13:00u - 15:00u, kun je lekker komen sporten op het veld van GKV! Hopelijk tot dan!

 

Let allemaal goed op elkaar, en hopelijk tot ziens op de Bezuidenhoutseweg bij de sportmiddagen of start competitie.

 

De voorzitter  

 

 

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 20:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Categorieën