In memoriam Marleen van Dusseldorp

Op zaterdag 19 februari werd onze vereniging opgeschrikt door het vreselijke bericht dat Marleen die nacht was overleden. Sinds die ochtend is GKV in rouw.

Geschreven door Ralph von Franquemont op dinsdag, 22 februari 2022

In 2005 is Marleen lid geworden van onze club. Ze was op dat moment al aan het korfballen bij VEO, maar ons lid Erik van Leeuwen kon haar overhalen eens een kijkje te nemen aan de Bezuidenhoutseweg. Daar is ze niet meer weggegaan en Erik werd al snel haar levenspartner.

In het begin was Marleen alleen speelster. Gaandeweg begon zij zich echter ook als vrijwilliger in te zetten. Daarbij speelde de jeugd een belangrijke rol. Dat was ook niet verwonderlijk gezien haar orthopedagogische achtergrond. Marleen trainde en coachte jarenlang jeugdteams. Ook gingen mede onder haar begeleiding in april teams verschillende keren naar het jaarlijkse hoogtepunt van korfballend Nederland, de finale van de Korfbal League. Daarnaast ging ze in de zomervakantie als enthousiast begeleider mee met het GKV-jeugdkamp en vermaakte daar als lid van ‘de leiding’ de jeugd met allerlei activiteiten.

Sinds een aantal jaren maakte Marleen deel uit van het bestuur van GKV. Daarin richtte zij zich in het bijzonder op  het competitiegebeuren. Via haar functie in de Technische commissie was zij, samen met Mathijs Busse, nauw betrokken bij de kerntaak van GKV, de korfbalsport en alles wat daarmee samenhangt: het zoeken van trainers/coaches, samenstellen van teams, wedstrijdsecretariaat, wensen van de spelers in de gaten houden en eventuele problemen op dat vlak met spelers en ouders oplossen, enz. enz. Zeer verantwoordelijk werk dat vaak achter de schermen plaatsvindt, maar voor elke sportvereniging van essentieel belang is. Voor haar vele vrijwilligersactiviteiten werd Marleen in 2017 benoemd tot Lid van Verdienste.

Ruim twee jaar geleden, in januari 2020, kreeg Marleen het vreselijke nieuws te horen dat zij borstkanker had en ongeneeslijk ziek was. Heftig nieuws dat diepe indruk maakte op de GKV-ers. Haar medische situatie leidde tot een uitgebreid behandelingsschema. Marleen wilde echter blijven genieten van het leven. Dat betekende voor haar zoveel mogelijk spelen en trainen. En dat terwijl artsen haar waarschuwden voorzichtig aan te doen i.v.m. het gevaar van botbreuk. Ook ging ze door met het training geven aan en begeleiden van jeugdteams. Als je niet op de hoogte was van haar situatie, dan was er ogenschijnlijk weinig aan de hand met haar. Ook in het bestuur en de TC zette Marleen zich steeds voor de volle 100% in met af en toe een korte onderbreking om bij te komen van de behandelingen.

Eind vorig jaar kon ze bij de traditionele Haagse Korfbaldagen laten zien dat ze het spelletje nog steeds niet verleerd was, en speelde ze nog mee in GKV 1. In de eerste helft van december kregen verschillende mensen een appje met foto van Marleen vanuit Willemstad in Curaçao. Deze vakantie was mede mogelijk door een crowdfunding-actie die begin 2020 binnen onze vereniging door Tim de Heer was opgezet. Dit leverde een mooie reischeque op, waarmee Erik en Marleen van haar droomvakantie in de tropen konden genieten.

Toen half januari het sporten weer mogelijk bleek, heeft ze zich ook nog bemoeid met o.a. de voorbereiding van trainingen. Eind januari gaf ze echter aan niet te zullen gaan deelnemen aan een digitale bestuursvergadering. Het ging een tijdje niet goed met haar, en ze had ook onvoldoende energie om te vergaderen, vertelde ze.

Daarna ging het helaas erg snel. Op vrijdag 4 februari berichtte Erik ons dat Marleen’s gezondheid behoorlijk achteruit ging, en dat het volgens de artsen wel eens snel afgelopen kon zijn. Het bestuur heeft vervolgens met spoed een bijzondere ledenvergadering bijeengeroepen. Die vond op dinsdag 8 februari plaats. Aanwezig waren meer dan dertig leden, sommige digitaal, die unaniem instemden met de voordracht om Marleen tot erelid van GKV te benoemen. Erik was daar ook bij, maar heeft dit geheim gehouden voor Marleen. Een paar dagen later, op vrijdag 11 februari, hebben Niki van Driel (namens het bestuur) en Suzanne Jehee (namens de leden) Marleen verteld over haar nieuwe en welverdiende status binnen GKV, en de bijbehorende oorkonde aan haar gegeven. Marleen vond het geweldig, appte Erik.

De medici bleken helaas de ernst van Marleen’s toestand goed te hebben ingeschat: in de nacht van vrijdag op zaterdag is zij, pas 33 jaar jong, overleden. Toen dat vreselijke nieuws zich enkele uren later op zaterdagochtend 19 februari binnen GKV verspreidde was de verslagenheid groot.  In overleg met het KNKV zijn alle competitiewedstrijden voor die zaterdag geannuleerd. Ook is er ’s middags een herdenkingsbijeenkomst gehouden op het veld. Er waren veel leden aanwezig: A-spelers, senioren en oud-jeugdleden. Een mooie maar emotionele bijeenkomst, waarin we elkaar in ons verdriet konden ondersteunen.

Het overlijden van Marleen slaat een groot gat in onze vereniging. Ze was van groot belang voor GKV. Marleen hield niet zo van aandacht, maar door haar persoonlijkheid was ze zeer geliefd binnen de vereniging. Ondanks haar ernstige ziekte heeft ze zich tot het laatst en als enthousiast vrijwilliger nog ingezet voor GKV, en dat verdient veel respect. Onze club is haar daar zeer erkentelijk voor.
De crematie vindt op vrijdag 25 februari in besloten kring plaats.

GKV wenst Erik, de familie Van Dusseldorp, de familie Van Leeuwen en alle vrienden en bekenden van Marleen veel sterkte met dit grote verlies.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
17:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
Gesloten

Binnenkort

12   jun
07   jul

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 72 dagen

Categorieën