Nieuws

Hoera, we mogen weer een beetje meer

Afgelopen dinsdag was er de zoveelste corona-persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Daar werd gemeld dat het gelukkig weer wat beter gaat. Daarmee komt er weer wat meer vrijheid voor ons allemaal, maar we zijn er nog lang niet.

Geschreven door Ralph von Franquemont op zaterdag, 21 november 2020

We mogen o.a. weer naar de bibliotheek, de bioscoop, het zwembad, het theater en het museum. Ook voor de sportwereld is er iets meer ruimte, maar het is allemaal erg bescheiden. We zijn weer terug bij de richtlijnen van half oktober. Dat betekent:

  • Voor de jeugd zijn er geen beperkingen bij de training. Onderlinge wedstrijden binnen onze club zijn toegestaan;
  • De senioren mogen weer in groepen van 4 personen trainen. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen altijd anderhalve meter afstand houden. Dat geldt ook voor de trainer. De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen, en moeten duidelijk herkenbaar zijn t.o.v. van de andere groepjes, bv. door van hesjes. Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn nog steeds niet toegestaan;
  • Voor alle sporters geldt dat voorafgaand aan de training de gezondheid gecheckt moet worden. Ingeval van gezondheidsklachten mag er uiteraard niet getraind worden;
  • Er is bij de training geen publiek toegestaan, dus ook niet van de ouders.

De hele sportcompetitie ligt nog steeds nagenoeg stil. Alleen het profvoetbal gaat in ons land door, maar publiek is daarbij niet welkom.
Misschien wordt er vanaf half december geëxperimenteerd met wedstrijden voor andere vormen van topsport, bv. de Korfbal League.
De andere korfballers – dus ook alle GKV-ers - blijven voorlopig helaas aangewezen op de training. Het Bondsbureau van het KNKV heeft woensdag aangegeven dat er op z’n vroegst in het weekend van 9/10 januari begonnen kan worden met de zaalcompetitie. Mocht dat lukken, dan moeten er wel vier wedstrijdrondes worden ingehaald. Ook start dan het tweede deel van de veldcompetitie later.

Voorlopig zijn er voor ons hele land nog veel onzekerheden, dus we wachten het allemaal maar af. In de tussentijd geldt: blijf trainen want dan zie je elkaar tenminste, en houden we de conditie op peil. En blijf gezond en let op elkaar!!  

 

Openingstijden

Wegens corona zijn wij gesloten!

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 15:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Categorieën