Een fijne korfbalmiddag in Overbosch

Wat is het weer fijn om met de trouwe GKV-fans op de tribune te kunnen zitten. Zonder QR-controle, zonder mondkapjes, gezellig naast elkaar en niet meer op 1 ½ meter afstand, en gewoon weer een drankje halen in de kantine. En dan stonden afgelopen zaterdag ook nog drie mooie wedstrijden op het programma.

Geschreven door Ralph von Franquemont op zondag, 13 maart 2022

Als eerste speelde GKV 2 tegen Fortuna 4. De eerste wedstrijd tegen dit team werd eind februari door het 2e in Delft met 10 – 14 gewonnen. De ploegen waren toen tegen elkaar opgewassen. Ook de returnwedstrijd gaf het zelfde beeld te zien. Van het begin af aan was het verschil maximaal drie doelpunten. GKV keek eerst tegen een achterstand aan, maar kon langzaam inlopen op Fortuna. Daarna was er een hele tijd een kleine voorsprong voor ons team, maar het werd nog spannend toen de Delftenaren vlak voor het eind langszij kwamen. Gelukkig scoorde GKV nog twee keer, waarmee de eindstand van 17 – 15 op het scorebord verscheen. GKV 2 staat nu op een gedeelde eerste plek met een lager doelsaldo dan ONDO.
Vervolgens speelde de A1 tegen de A4 van Fortuna. Het was al snel helder dat GKV sterker was dan de tegenstander. De snelle voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar. Uiteindelijk won GKV het duel met 15 – 7. Een leuke wedstrijd van een talentvol team, waarvan ook al regelmatig spelers in de selectie meespelen. De GKV-jeugd heeft echt de toekomst.
Als laatste verscheen GKV 1 in de zaal voor de wedstrijd tegen VZOD. Van tevoren was dit een beladen wedstrijd. Het eerste moest namelijk vorige week zaterdag al tegen VZOD spelen. Toen was het nog voorjaarsvakantie, een periode dat veel mensen er weer op uit trekken. Dat was ook bij GKV het geval. Al een aantal maanden geleden hadden 13 GKV-ers, nagenoeg allemaal selectiespelers, een wintersportvakantie in Kaprun besproken. Toen het zaalprogramma bekend werd, en bleek dat er op zaterdag 5 maart tegen VZOD gespeeld moest worden, is aan die vereniging gevraagd om uitstel. GKV kon op 5 maart namelijk maar één vaste speler uit GKV 1 laten spelen. Meestal zijn verenigingen wel bereid om dergelijke verzoeken om uitstel goed te keuren. Bij VZOD leverde dat echter problemen op. Herhaalde verzoeken om naar een ander speelvrij weekend of een doordeweekse avond uit te wijken stuitten op bezwaren. Als reden werd aangevoerd dat de VZOD-selectie dan incompleet was, omdat er twee spelers ontbraken. Gevolg daarvan was dat GKV op 5 maart in Kudelstaart moest spelen met een achttal, bestaande uit één S1-speler, aangevuld met spelers uit 2,3 en de A. Zelfs oud speelster Tirza en haar man Patrick hebben GKV uit de brand geholpen. Het spelverloop was in dit ongelijke duel voorspelbaar; er werd met 25 – 16 verloren.
De wedstrijd van zaterdag werd, net als eind februari de wedstrijd van GKV 2 tegen Fortuna, voorafgegaan door een eerbetoon aan Marleen. Er werd een minuut stilte in acht genomen, en de GKV-ers speelden met een rouwband. Het duel daarna gaf een beter beeld van de normale krachtsverhouding tussen de twee teams. Van het begin af aan werd er gemakkelijk gescoord door GKV. Tegenstander VZOD kon absoluut geen vuist maken, en stond al meteen op een achterstand. Die werd alleen maar groter en groter, en uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een ruime 25 – 11 overwinning. Door een beter onderling doelsaldo heeft GKV nu de eerste plaats overgenomen van VZOD.
Overigens had GKV nog wel last van een gevulde ziekenboeg. De wintersportvakantie had bij terugkeer al een behoorlijk aantal corona- en griepgevallen opgeleverd. Helaas is daar zaterdag nog een persoon aan toegevoegd. Sam moest het veld verlaten met een afgescheurde achillespees. Een blessure waar zij (en momenteel ook Susanne en Floor) helaas ervaring mee heeft, maar nu was het andere been het probleem. Vermoedelijk is ze een aantal maanden uit de running, en we wensen haar natuurlijk een voorspoedig herstel toe.
De uitwedstrijden van GKV leverden zaterdag ook een redelijk positief beeld op. De D1 won met 5 – 13 van WION, de S3 en de A2 speelden beide gelijk (10 – 10 tegen KCC 9 en 11 – 11 tegen Dunas A2). Helaas verloor de C1 met 10 – 5 van DES.

Komende zaterdag is echt een ‘Super Saturday’. Vanaf 12.00 wordt er door maar liefst vijf teams in onze Haagse thuishallen gespeeld. Vanaf 12.00 spelen de S2 en de S1 in Overbosch, al tientallen jaren onze echte thuishal. Daarna verplaatst het toneel zich naar onze alternatieve thuishal in Leidschenveen. Achtereenvolgens zijn daar vanaf 14.10 uur wedstrijden van S3, D1 en A2 te bewonderen. Dat wordt even een autoritje van een kwartier of zo, maar dan heb je ook wat. Komt dus allemaal gezellig onze teams aanmoedigen! De A1 speelt deze week overigens twee uitwedstrijden: dinsdag tegen Dijkvogels en zaterdag tegen Pernix.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
17:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Binnenkort

12   jun
07   jul

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 65 dagen

Categorieën