Nieuws

De competitie 2020/2021: tussenstand

Twee maanden geleden stapten alle korfballers vol goede moed het veld op. We mochten weer spelen, en hadden er allemaal (spelers, maar ook toeschouwers) heel veel zin in. Eindelijk na al die trainingen en onderlinge partijtjes weer tegen echte tegenstanders spelen. Helaas was ook dit maar van korte duur. Eerst werd in oktober al een publieksverbod ingesteld. Daarna werden half oktober alle sportcompetities volledig stilgelegd. Er mocht alleen nog maar getraind worden.

Geschreven door Ralph von Franquemont op zondag, 8 november 2020

Toen de competitie werd afgebroken, was een behoorlijk deel van de eerste helft veld afgewerkt. Tijd dus voor een terugblik.
Laat ik beginnen met de ploegen die breedtekorfbal spelen. Bij GKV zijn dat alle jeugdploegen A t/m D en senioren-3. Die spelen met vier ploegen altijd een volledige competitie, en gaan in het voorjaar op dezelfde wijze , maar dan met andere tegenstanders, een nieuwe competitie van zes wedstrijden spelen.
Niet alle ploegen hebben de zes wedstrijden uit de najaarscompetitie kunnen uitspelen. De A en de S.3 zijn maar aan vijf duels toegekomen. De resterende wedstrijd van A en van het 3e worden niet meer ingehaald.
De D is in de poule op een tweede plek geëindigd en de C werd derde. Onze B, en daar is natuurlijk al eerder op de site aandacht aan besteed, heeft vorige maand een prachtige prestatie neergezet en kampioen geworden. Het A-team en de S.3 zijn na een onvolledige competitie op de derde respectievelijk vierde plek geëindigd.
Dan hebben we nog onze selectie. Zowel S.1 als S.2 spelen wedstrijdkorfbal. Beide ploegen hebben zes wedstrijden gespeeld, en er door de competitiestop twee gemist. Die zullen in het voorjaar moeten worden ingehaald. Het 2e speelt op het veld reserve 2e klasse en staat nu tweede. De S.1 komt op het veld uit in de 2e klasse en is voorlopig vierde.

Normaal gesproken begint volgens het competitieschema 20/21 de zaalcompetitie voor de GKV-teams op 22 november. Maar, en ik weet dat dit een cliché is,  wat is er in dit coronatijdperk nog normaal?
Dinsdag 3 november is op de persconferentie door premier Rutte en minister De Jonge aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen door zullen lopen tot half december. Dat betekent dat de zaalcompetitie ook nog een aantal weken stil ligt. Het KNKV heeft zeer recent gemeld dat de competitie op z’n vroegst in het weekend van 5/6 december van start kan gaan. Het KNKV had dit al voorzien, en is de afgelopen weken druk bezig geweest om een alternatieve planning in elkaar te draaien. Eind vorige week is op de KNKV-site een routekaart gepubliceerd. Hierin wordt voor de weekenden van 21/22 november t/m 13/14 februari op een rijtje gezet wat de gevolgen zijn voor de competitie indien er in een bepaald weekend gestart wordt. Hoe langer het duurt voordat er weer gespeeld mag worden, hoe groter uiteraard de gevolgen voor de zaalcompetitie. Denk daarbij aan in te plannen inhaalweekenden, maar ook aan het reduceren van de competitie tot een halve competitie, of zelfs het volledig schrappen daarvan.
De tijd zal leren wanneer en hoe we verder gaan in de zaal. Gelukkig lijkt het iets beter te gaan met de verspreiding van het virus. Hopelijk kunnen we elkaar dit jaar toch weer zien bij een wedstrijd in Overbosch, en dan het liefst natuurlijk met publiek. Tot dan: houdt afstand, blijf gezond en let op elkaar!!  

Openingstijden

Wegens corona zijn wij gesloten!

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 15:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Categorieën