Corona en de korfbalcompetitie deel 2

Al een kleine maand ligt het maatschappelijk leven in Nederland nagenoeg stil. Ook de sportwereld is gegijzeld door de ‘lock-down’, een woord dat we een half jaar geleden niet eens kenden. Alle sportbonden hebben als gevolg van de coronacrisis hun competities tot nader order stilgelegd. Een paar weken geleden meldde ik al dat het KNKV besloten had om de competitie tot 1 juni stil te leggen.

Geschreven door Ralph von Franquemont op donderdag, 09 april 2020

Het lijkt er sterk op dat het coronavirus nog een tijdje ons leven blijft beheersen. Hoewel de situatie langzaam aan positiever wordt, is het een beetje twijfelachtig of er voor de zomervakantie weer gesport mag worden. Daarom heeft het KNKV Bondsbestuur afgelopen maandagavond een besluit genomen over het verdere verloop van een groot deel van de competitie 2019/2020.

Laat ik beginnen met de veldcompetitie. Daarvan moeten nog zoveel wedstrijden gespeeld worden dat besloten is om de gehele veldcompetitie als niet gespeeld te beschouwen. Er komen dus geen kampioenen of degradanten. Ons 1e staat nu in de 2e klasse op de 7e plaats, en ontloopt door deze beslissing een potentiële degradatie. GKV 2 staat bovenaan in de reserve 3e klasse, maar zal nog een jaartje moeten wachten op een mogelijk kampioenschap.

Voor de zaalcompetitie heeft het Bondsbestuur besloten om de huidige stand van 11 maart als eindstand te beschouwen. De drie resterende wedstrijden worden dus niet meer gespeeld.

GKV 1 stond in de 3e klasse op de derde plaats, vlak achter de nr. 2 van die poule die promoveert, en handhaaft zich daarin. Nog een jaartje geduld dus om hopelijk de terugkeer naar de 2e klasse te kunnen vieren. Het 2e staat ook in de zaal in de reserve 3e klasse eerste met een ruime voorsprong van vier punten op de achtervolger. Dat betekent dus kampioenschap. Overigens moeten we nog even wachten op het formele bericht van het bondsbureau over het feitelijke competitie-einde van deze twee teams, maar ik ga er van uit dat hier verder geen wijziging in komt.

De andere ploegen, dus GKV 3 en alle jeugdploegen, spelen zowel op het veld als in de zaal  breedtekorfbal, en in die competitie wordt feitelijk niet gewerkt met promotie en degradatie.

Overigens is een beslissing over de topklasse, met o.a. de Korfbal League, nog uitgesteld. Wellicht is er over een aantal weken nog ruimte om het eind van de competitie, inclusief de zaalfinale, te spelen. Over een paar weken moet daarover duidelijkheid komen.

Het coronavirus heeft helaas ook grote gevolgen voor ons clubleven, dat juist op het veld altijd zoveel gezelligheid en saamhorigheid met zich meebracht. We zien elkaar al een maand niet, en dat zal ook vermoedelijk nog wel even duren. Allerlei geplande activiteiten kunnen helaas ook niet doorgaan. Erg vervelend allemaal. Je merkt nu pas hoe belangrijk het verenigingsleven voor ons allen is. De gemeente heeft half maart ons veld afgesloten, en dat zal voorlopig zo blijven. Voor de volledigheid herinner ik er nog maar eens aan dat ons terrein dus voor iedereen verboden terrein is. De gemeente houdt in de gaten of het veld inderdaad niet betreden wordt. Bij een eventuele overtreding van dat verbod volgt mogelijk een boete, en die zal door de boosdoener(s) betaald moeten worden.

Hopelijk verbetert de situatie de komende maanden (mei?, juni?, juli?) nog. Zodra de gemeente ons  toestemming geeft om ons veld weer te gebruiken, laten we dat uiteraard weten. Dan is er eindelijk weer gelegenheid om een balletje te schieten, te trainen, een (oefen)wedstrijdje te spelen of een feestje te houden. Als bestuur proberen we daarover ook al een beetje na te denken.

Overigens zien de bestuursleden elkaar als gevolg van alle maatregelen ook niet. Gisteravond hadden we de maandelijkse bestuursvergadering. Dat hebben we dit maal via een videoconferentie gedaan. Deze moderne techniek ondersteunt dus niet alleen scholen en kantoren, maar ook verenigingsbesturen. Boeiende ervaring, en het werkte eigenlijk best wel behoorlijk goed.   

Namens het bestuur wens ik jullie allemaal fijne paasdagen toe. Hopelijk zien we elkaar de komende tijd toch weer eens op het veld. Tot dan: houdt afstand, blijf gezond en let op elkaar!!  

 

 

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
17:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Binnenkort

12   jun
07   jul

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 65 dagen

Categorieën