Corona en de korfbalcompetitie

Een paar weken geleden dachten veel mensen bij het woord ‘corona’ nog met name aan het bekende Mexicaanse biertje. Inmiddels weten we helaas beter. De hele wereld is in de greep van het coronavirus.

Geschreven door Ralph von Franquemont op dinsdag, 24 maart 2020

Sinds 12 maart zijn ook in Nederland allerlei, steeds radicalere, maatregelen getroffen. Die hebben een grote impact op onze samenleving. Ook de sportwereld heeft in een hoog tempo veel veranderingen ondergaan. De mooie sportzomer van 2020 met o.a. de F1 op Zandvoort, het EK Voetbal en de Olympische Spelen in Tokio dreigt een stuk grauwer te worden. 

Onze korfbalsport staat sinds 12 maart ook op een zeer laag pitje. De gemeente Den Haag sloot het veld af; we mogen daar dus niet meer op voor alle, al dan niet sportieve, activiteiten. Het KNKV heeft op 12 maart de competitie stilgelegd. In eerste instantie was dat tot 6 april. Gisteravond echter is besloten om de competitie tot 1 juni stil te leggen. Aan de clubs is geadviseerd alle activiteiten op de terreinen ook tot die datum te staken. Ongetwijfeld zal de gemeente het toegangsverbod tot 1 juni verlengen. De Bezuidenhoutseweg 360 blijft dus ruim twee maanden verboden terrein.

Het afgelasten van alle wedstrijden heeft natuurlijk grote gevolgen. Meteen na 12 maart is de bond gaan kijken hoe met de verschillende competities verder moet worden gegaan. Het bondsbureau kijkt daarbij naar de competitieplanning en eventuele ruimte daarin. Ikzelf heb me, samen met mijn collega’s van de KNKV reglementscommissie, gericht op de (on)mogelijkheden binnen het Reglement van Wedstrijden. Op basis van die adviezen beslist het bondsbestuur uiteindelijk hoe we verder gaan met het restant van zaal- en veldseizoen.

Waar staan we momenteel? Eerst de zaal. Daarin stonden nog drie speelweekenden geprogrammeerd. Voor het breedtekorfbal (bij GKV alle jeugdploegen en GKV 3) is besloten om alle nog geplande duels af te gelasten. De zaalcompetitie eindigt zonder kampioenen. Voor de wedstrijdklassen wordt door het bestuur op 6 april een beslissing genomen. Voor GKV 1 (staat nu derde) en GKV 2 (staat bovenaan) is het dus even afwachten. Dan hebben we ook nog de topklasse, met o.a. de Korfbal League, het jaarlijkse hoogtepunt voor korfballend Nederland. Ook daarover valt de beslissing op 6 april. De finale van de Korfbal League, waar op 4 april een aantal GKV-ers naar toe zou gaan, is uiteraard afgelast. Of er nog een finale in Ahoy gespeeld wordt zal ook op 6 april duidelijk moeten worden.

Dan het veld. Onder normale omstandigheden zouden we op 18 april weer het veld op gaan. Door het coronavirus is nu het volledige wedstrijdprogramma afgelast. Over de gevolgen daarvan beslist het bondsbestuur ook op 6 april. Dan wordt dus voor alle teams bekend hoe de competitie wordt afgesloten. GKV 1 (staat op 7e plaats, en is potentieel degradant) en GKV 2 (staat ook hier bovenaan) weten dan waar ze aan toe zijn.

Het zijn al met al dus roerige tijden. Binnen GKV moeten we ook nog kijken wat voor gevolgen dat voor onze club heeft. Zeker is dat de inkomsten een fikse teruggang te zien zullen geven, met name door het gemis aan kantineopbrengsten. Zodra het bestuur zicht heeft op de consequenties zullen we uiteraard de leden daarover informeren. Tot die tijd: houdt afstand, blijf gezond en let op elkaar!!  

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
17:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Binnenkort

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 93 dagen

Categorieën