Nieuws

Start seizoen & corona

We zijn helaas nog niet van corona af.

Inmiddels zijn we wel gewend aan allerlei voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona. Ook op ons eigen veld weten we waar we ons aan moeten houden, en over het algemeen gaat dat allemaal best goed.
Komende zaterdag gaat gelukkig het nieuwe korfbalseizoen beginnen. Hopelijk kunnen we dat op het veld en in de zaal ook helemaal uit spelen.
De competitie leidt er natuurlijk ook toe dat er weer andere ploegen ons veld bezoeken. En dat betekent dat we met de uitvoering van de coronamaatregelen toch net iets anders moeten omgaan.

Daarom zetten we een aantal zaken op een rijtje.

Algemeen
We willen graag als GKV'ers blijven sporten. Heb je gezondheidsklachten, zoals de RIVM deze beschreven heeft (denkend aan verkoudheid, hoesten etc), blijf dan thuis. Laat je dan vooral testen, want bij een negatieve uitslag kun je weer fijn sporten! In afwachting van een test/uitslag? Ook dan graag thuis blijven om eventuele besmettingen te voorkomen.

Toezichthouder
De trainers zijn sinds we in mei weer mochten sporten als aanspreekpunt gaan fungeren. Dat kan zo blijven. Verder kan worden terug gevallen op, indien op het veld aanwezig, een van de  bestuursleden.

Het veld.
Belangrijkste punt is dat buiten het speelveld personen van 18 jaar en ouder op 1 ½ meter afstand van elkaar moeten staan/zitten, tenzij ze tot een gezamenlijk huishouden behoren. Dat geldt niet alleen voor de hopelijk vele toeschouwers, maar ook voor de trainer en reserves. De dug-out is met de 1 ½ meter snel vol. Daarom gaan we er stoelen naast zetten. Om te voorkomen dat het toch te druk wordt, willen we dat de dug-out en de stoelen alleen gebruikt worden door de trainer en de reserves. Andere GKV-ers kunnen de teams van achter het hek van het kunstgrasveld aanmoedigen.      

Hygiëne
Het bekende verhaal: vooraf en na afloop is het advies om de handen te wassen of reinigen. Om daarbij te helpen is in de kantine desinfecteermiddel beschikbaar.

Kantine
Onze kantine valt onder het horecaprotocol. Dat betekent dat bekend moet zijn wie in de kantine zijn geweest. In geval van corona kunnen dan de eventuele contacten opgespoord worden. We gaan daarom werken met bezoekerslijsten, een voor onze eigen leden + ouders/verzorgers, en een voor de niet-GKVers.
Voor GKV komt er elke zaterdag een namenlijst, waarop men zijn naam + tijd kan aankruisen.
Voor de gasten komt er een lijst, waarop men de naam, telefoonnummer en datum/tijd kan invullen.
Voor beide lijsten geldt dat het inschrijven vrijwillig is, de lijst alleen gebruikt wordt voor corona en dat deze na 14 dagen vernietigd worden. 
Daarnaast geldt binnen natuurlijk de 1 ½ meter, zowel bij het bestellen als het staan/zitten in de kantine. Ook zal er zoveel mogelijk geventileerd worden.

Kleedkamer/douches
Gezien de 1 ½ meter kunnen sporters van 18 jaar en ouder helaas beperkt gebruik maken van deze faciliteiten. Het heeft daarom de voorkeur dat men aangekleed op het veld komt en na de wedstrijd thuis douchet.
De kleedkamers en douches zijn natuurlijk wel open en dus ook beschikbaar. Daarbij geldt per kleedkamer een maximum van vier personen en voor de douche is dat twee.
Ook zullen de praatjes van de trainer voor de wedstrijd en in de rust niet meer binnen kunnen plaats vinden, maar moet dat buiten gebeuren.

Wat te doen ingeval van regenbuien
Als het regent zijn we geneigd te vluchten naar de kantine. Als er dan veel mensen in de kantine zijn, kan dat i.v.m. de vochtigheid verhoogd besmettingsgevaar opleveren. We willen voorkomen dat we dan noodgedwongen de kantine moeten ‘ontruimen’. Buiten schuilen is eigenlijk de beste oplossing. Daarom het verzoek bij een slecht weer-voorspelling voor de zekerheid een paraplu mee te nemen.

Vervoer naar uit-wedstrijden
Advies is dat personen van 13 jaar en ouder in de auto een mondkapje gebruiken.

Tot slot
We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze corona-spelregels uit de voeten kunnen. Mocht het even misgaan, spreek dan elkaar aan op de eigen verantwoordelijkheid. Vanuit het bestuur zullen we ook wel ‘toezicht’ houden, maar we willen liever geen politieagent/boa spelen. 

We hopen dat we er met z’n allen een mooi, sportief en succesvol maar vooral gezond seizoen van gaan maken.

Tot zaterdag!

 

Het bestuur

 

Nieuwste taken

Geen taken gevonden

Categorieën