Hoera, het is 2021!

Beste GKV-ers,

Traditioneel houden we bij GKV altijd op de eerste of tweede zondagmiddag van januari de nieuwjaarsreceptie.
Natuurlijk was dat ook dit jaar de bedoeling. Dit keer is dat helaas echter niet mogelijk. Ik hoef jullie niet uit te leggen waarom dat in 2021 niet lukt. Het C-woord beheerst immers al een maand of tien ons leven.
Binnen het bestuur hebben we bij onze laatste vergadering, die ook dit maal weer via Teams liep, bekeken hoe we de Nieuwjaarstraditie toch in stand zouden kunnen houden. Saamhorigheid is ook bij GKV belangrijk. Dat is zeker nu het geval, omdat we elkaar veel minder kunnen zien. Juist een receptie is hét moment om elkaar allemaal weer eens te ontmoeten en spreken. 
Ons bestuurslid Maykel Teske verraste ons eind december met een modern alternatief voor de receptie. Samen met de andere Michael, de trainer van de GKV-selectie maar ook onze huis-DJ, is een mooi plan uitgedacht. Daardoor kunnen we vanmiddag genieten van een live stream vanuit onze kantine, waarin allerlei leuke dingen gedaan kunnen worden. Zo zijn we toch een beetje als vereniging bij elkaar. Een prachtig initiatief, waarvoor ik beide Michael’s zeer erkentelijk ben.
Dat geeft mij als voorzitter ook de gelegenheid om nog even het woord tot jullie te richten.

Natuurlijk willen we allemaal het voorbije 2020 zo snel mogelijk vergeten. Toch ontkom je niet aan een korte terugblik.
2020 was in vele opzichten een rampjaar. Corona heeft overal zijn sporen achter gelaten. Bij GKV was dat ook het geval. Sommige leden ondervonden helaas zelfs de gevolgen voor hun eigen gezondheid of die van hun directe omgeving. 
Wat minder ingrijpend, maar wel erg vervelend is de situatie in de sportwereld.
De korfbalcompetities in de zaal en op het veld zijn vorig seizoen niet uitgespeeld. 
Een tijd lang mocht er in het voorjaar van 2020 niet getraind worden. Daarna mocht het weer wel, maar met allerlei beperkingen uit protocollen van het KNKV en van de gemeente Den Haag. 
Na de zomervakantie begonnen we vol goede moed weer te trainen en ging de nieuwe veldcompetitie van start. 
Helaas duurde dat sportplezier niet lang, want in oktober werd de competitie afgebroken. Even mocht er vanaf eind november weer in de zaal getraind worden, maar ook daar ging vorige maand een streep doorheen. 

Waar staan we dan nu, begin 2021.

Komend weekend gaat de korfbaltop weer in de zaal spelen. Dat gebeurt in een soort van bubbel, met strenge coronacontroles bij trainingen en wedstrijden. We hebben het dan over de Korfbal League met 300 à 400 spelers en begeleiders.
Voor de overige 80 à 85.000 spelers en begeleiders ziet het er voor de zaal een stuk somberder uit. De coronacijfers zijn nog steeds veel te hoog. We moeten er dan ook serieus rekening mee houden dat de zaalcompetitie niet meer gestart wordt. Versoepeling van de huidige lockdown lijkt er voorlopig ook niet in te zitten. Dinsdagavond horen we ongetwijfeld meer daarover van premier Rutte.
Op korte termijn dus sombere prognoses. Dat levert ons als bestuur een fikse uitdaging op. Natuurlijk willen we met al onze leden zoveel mogelijk verbinding houden. Daarom hebben we gekeken naar alternatieve communicatievormen. Deze nieuwjaarsstream is daar een mooi voorbeeld van.
Ook willen we voor de jeugd op zaterdag op het veld trainingen organiseren.
Een andere methode om de conditie op peil te houden is om thuis te oefenen. We willen jullie daarbij ondersteunen door regelmatig on line work out’s aan te bieden. 
Zo kunnen we hopelijk de komende tijd het GKV-gevoel toch een beetje in stand houden. 
Nu afgelopen week gestart is met het vaccineren komt er toch weer meer perspectief voor een wat normaler 2021. Vermoedelijk zal dat echter nog wel een tijdje duren. Hopelijk kunnen we elkaar ergens in de loop van dit jaar toch weer op het veld ontmoeten, weer samen trainen en genieten van wedstrijden. En natuurlijk ook in de derde helft gezellig met een drankje er bij weer met elkaar kletsen. 
En laten we vooral niet vergeten dat 2021 voor GKV een heel bijzonder jaar is. Op 6 december 1921 werd de Gymnasiasten Korfbal Vereniging opgericht. Eind dit jaar bestaan we dus 100 jaar, en daar zijn we heel trots op. Daarom gaan we dat vanaf de zomer op verschillende momenten met elkaar vieren. Achter de schermen wordt al gewerkt aan een jubileumprogramma. Houd de GKV-site dus goed in de gaten voor de aankondigingen.  

Na het rampzalige 2020 mogen we ons dus hopelijk verheugen op een beter 2021. Met deze optimistische boodschap wil ik eindigen en  jullie allemaal een mooi, gezond en sportief 2021 wensen.

Let allemaal op elkaar, en hopelijk tot ziens op de Bezuidenhoutseweg.     

De voorzitter

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 20:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Categorieën