GKV A2 Kampioen!

Zaterdag 2 april was het zo ver, de strijd om het kampioenschap tussen ODO A3 en GKV A2 in Maasland. Twee teams die het elkaar eerder al erg lastig hadden gemaakt in de competitie. Het was dan ook geen verrassing dat de kampioenswedstrijd in deze poule ging tussen ODO en GKV. Na een ontzettend spannende wedstrijd, die pas werd beslist in de allerlaatste minuut, kon GKV al juichend het kampioenschap in ontvangst nemen!

De spanning was bij iedereen te voelen aan het begin van de wedstrijd tegen koploper ODO. We wisten dat het niet genoeg was om gelijk te spelen tegen deze club, er moest gewonnen worden om daadwerkelijk kampioen te worden. Gelukkig was er veel publiek naar Maasland gekomen om ons aan te moedigen en naar de overwinning te helpen.

De wedstrijd begon met een voorsprong voor GKV die uiteindelijk werd uitgebouwd naar 2-6. Er leek geen vuiltje aan de lucht en het kampioenschap leek al binnen handbereik. Uiteindelijk gingen we de rust in met een stand van 4-7. In de rust was iedereen enthousiast en fanatiek, maar we wisten ook dat het geen gegeven was dat we de wedstrijd zomaar zouden winnen. We moesten doorpakken en met dezelfde energie de tweede helft in gaan.

Helaas kwamen we in een dipje na rust, er werd chaotischer gespeeld en de spanning liep steeds verder op. Uiteindelijk resulteerde dit in een stand van 9-9. Voor ODO was dit voldoende voor het kampioenschap, zij stonden in de competitie immers een punt voor op GKV. Een paar minuten voor tijd scoorde ODO zelfs nog een keer en stonden zij, voor  het eerst sinds de start van de wedstrijd, voor met 10-9. Als reactie ging GKV voor alles of niets. Er werd vol verdedigd en veel risico genomen, en dat betaalde zich dubbel en dwars terug. Met nog een paar minuten op de klok werd het 10-10, en toen werd het pas echt spannend! Er gebeurde in deze minuten van alles, een tegenstander met een bloedneus, en ander met kramp op de grond en er werd gefloten voor tijdrekken van ODO. Hierdoor kreeg GKV de mogelijkheid om de laatste aanval op te zetten. En jawel, in de allerlaatste minuut werd het 10-11! ODO kreeg nog een laatste aanval maar dit mocht niet meer baten, GKV won de kampioenswedstrijd met 10-11, een hele knappe prestatie! Na de wedstrijd stonden er bloemen en taart op alle spelers te wachten en werd er geproost op het kampioenschap!

Het was heel erg leuk om te zien dat het team, inclusief alle vaste wissels (waarvoor veel dank!), door het seizoen heen is gegroeid van een middenmoter naar de koppositie, met als kers op de taart het kampioenschap. We gaan nu vol goede moed op naar het veldseizoen.