De derde Coronagolf en de sport

Helaas heeft de persconferentie van dinsdag 13 april ons land nauwelijks meer ruimte gegeven. De corona-situatie is nog steeds zo ernstig dat er op zijn vroegst eind april pas sprake kan zijn van versoepelingen. Ook dat is helaas nog twijfelachtig.
Voor de sport ziet het er dus ook niet echt optimistisch uit. Pas in de tweede helft van mei zou er volgens het stappenplan voorzichtig weer wat mogelijk zijn. Maar ook dan is het op een bescheiden niveau, en zitten we pas in juli mogelijk weer in een ‘normale’ situatie. Nogmaals, als het allemaal mee zit.

Het KNKV heeft enige tijd geleden een nieuwe routekaart voor de veldcompetitie 2020-2021 gepubliceerd. Als je het tijdschema daaruit vergelijkt met het stappenplan, dan is er maar één conclusie mogelijk: de veldcompetitie 20/21 zal niet meer worden opgepakt. Het wachten is nog op de bevestiging vanuit Papendal, waar sinds december het KNKV-bondsbureau is gevestigd. Als het KNKV helderheid geeft over de situatie op het veld zullen we dat via de site melden.

We mogen gelukkig nog wel buiten blijven sporten. Het is echter goed om de regels, die daarvoor gelden, nog even kort op een rijtje te zetten.

Voor iedereen geldt:
• alleen sporters en trainers mogen op het veld aanwezig zijn. Ouders en andere begeleiders moeten helaas buiten de hekken wachten;
• bij klachten: blijf thuis en laat je testen;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• personen van 13 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
• er vindt (bijv. mondeling) een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de sportactiviteit;
• kleedkamers en kantines zijn gesloten. Kort toiletbezoek is wel toegestaan.

Voor teams en trainingsgroepen tot en met 26 jaar geldt:
• qua trainingen zijn er geen beperkingen, ook de afstandsregels hoeven tijdens de sportbeoefening niet nageleefd te worden;
• er mogen, zowel voor de jeugd als voor senioren, onderlinge wedstrijden tussen de verschillende teams gespeeld worden. Daarbij dient vermenging tussen jeugd en senioren voorkomen te worden, tenzij trainen of onderlinge wedstrijden binnen de trainingsgroep qua aantallen niet mogelijk zijn, dan is vermenging tussen senioren en jeugd toegestaan.
• competities en wedstrijden tegen andere verenigingen zijn niet toegestaan.

Voor spelers van 27 jaar en ouder geldt:
• er mag alleen in viertallen gesport worden. De groepjes van vier mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een viertal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende viertallen dient meer dan 1,5 meter te zijn, zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een viertal mag een trainer van viertal naar viertal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder viertal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere viertallen in één keer mag niet.
• de viertallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
• onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan.


Zoals bekend mag de korfbaltop wel competitie spelen. Het zaalseizoen van de Korfbal league is bijna afgelopen. In de afgelopen weken hebben zich twee ploegen via verschillende spannende play off-wedstrijden gekwalificeerd voor het jaarlijkse hoogtepunt voor korfballend Nederland, de KL-finale. Deze wordt komende zaterdag 17 april in Ahoy’ gespeeld, en is vanaf 16.00 uur live te volgen op NPO2, en eventueel te streamen via eyecons.com. Dan spelen de teams van Fortuna en PKC om het zaalkampioenschap.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 20:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Categorieën