Oefenstof

Oefening 1
Overnemen

Er staat een aanvaller met verdediger in de rebound, een aangever en een aanvaller voorin. Zodra de aanvaller naast de aangeef is, mag de aangeef de bal meegeven en wordt de aangeef direct een verdediger. De aanvaller speelt samen met de rebounder om een kans te creeren. De verdediger van de rebound mag overnemen

4 spelers C-klasse
Oefening 2
Vrijgooien

De spelers staan in een driehoek rond de korf en spelen samen. Na een behind-the-back-pass gaat de ontvanger schieten en de aangever direct verdedigen

3 spelers B-klasse C-klasse
Oefening 3
Cirkelschieten

Er zijn verschillende niveau's. Als een speler een niveau haalt, gaat die 1 trap omhoog. Scoort onder speler te laag dan moet die een stap terug op de ladder. De bedoeling is dat de speler in een straal van het aantal meter rond de korf kansen neemt. Binnen de denkbeeldige cirkel blijven en van alle kanten rond de korf kansen nemen

1 speler A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse E-klasse F-klasse
Oefening 4
Voorkomen van doelpoging

De verdedigers proberen om 8 seconden lang te voorkomen dat de aanvallers een poging nemen. Elke succesvolle poging levert de aanvallers 2 seconden extra op de volgende keer.

4 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse
Oefening 5
Onderscheppen

Op 2 korven wordt heen en weer gespeeld. Beide teams hebben een aangeef/rebound bij de korf staan waar ze zelf moeten scoren. De verdedigers moeten zowel de aanvallers verdedigen als proberen om de bal te onderscheppen.

6 spelers A-klasse B-klasse C-klasse
Oefening 6
Korfgericht

Op 2 korven wordt er 2-2 gespeeld. Aan de zijkant is er 1 aanspeelpunt die als joker fungeert, maar alleen op de zijlijn mag bewegen en niet mag schieten.

6 spelers C-klasse
Oefening 7
Handelingssnelheid

Er staan 4 verdedigers onder de korf, de 4 aanvallers staan in een vierkant om de korf op ongeveer 6 meter. Bij elke aanvaller staat een pion. De trainer gooit de bal naar 1 van de aanvallers. De verdediger van die aanvaller moet eerst de pion aantikken, voordat deze mag helpen verdedigen. De aanvallers proberen de overtalsituatie te benutten.

8 spelers B-klasse
Oefening 8
Overnemen

Er staat een aangever met verdediger. De andere aanvaller neemt een doorloopbal. De verdediger van de aangever probeert beide aanvallers te verdedigen.

3 spelers D-klasse
Oefening 9
Vrijspelen

Er zijn 2 aanvallers met een verdediger die binnen 3 meter van de korf proberen vrij te komen. 2 aanvallers zonder verdediger spelen buiten 5 meter van de korf. De aanvallers rond de korf proberen om vrij te komen voor een doelpoging.

6 spelers C-klasse
Oefening 10
Vrijspelen

1 aanvaller met verdediger, de andere 2 aanvallers zonder verdediger. De aanvaller met verdediger probeert om binnen 3 meter van de korf vrij te komen voor een schot.

4 spelers D-klasse
Oefening 11
Handelingssnelheid

Twee teams van 4, klein veld met 2 vakken (in de zaal bv badminton of volleybalveld). 2-2 per vak, wisselen na 2 doelpunten.

8 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse
Oefening 12
Korfgericht

Twee teams spelen 3-3 op 2 korven. De ploeg in balbezit heeft 7 punten. Elke pass gaat er een punt vanaf. Bij een doelpunt krijgt het team het aantal punten dat ze nog over hadden. Als de korf wordt geraakt worden de punten weer gereset naar 7.

6 spelers A-klasse B-klasse C-klasse
Oefening 13
Onderscheppen

Er is altijd minimaal 1 aanvaller meer dan het aantal verdedigers. De aanvallers proberen te scoren, de verdedigers de bal te onderscheppen of de aanvaller die de bal vast heeft te tikken.

3 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse E-klasse F-klasse
Oefening 14
Scoren

Er is een aanvaller en een verdediger. De aanvaller mag lopen met de bal en probeert te scoren. Na een schot wordt de speler die de bal heeft de (nieuwe) aanvaller.

2 spelers F-klasse
Oefening 15
Vrijlopen

Twee aanvallers spelen samen tegen 1 verdediger. De verdediger moet de bal onderscheppen of de aanvaller die in balbezit is tikken. 

3 spelers E-klasse
Oefening 16
Scoren

Er zijn 2 teams. Beide teams hebben een eigen kleur en 1 dopje per korf staan. Als iemand scoort bij een korf mag die de kleur van zijn of haar team bovenop het dopje van de tegenstander zetten. Het team dat als eerste bij alle korven hun kleur boven heeft wint.

6 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse E-klasse
Oefening 17
Vrijspelen

Twee teams spelen tegen elkaar. Ze proberen pionnen te veroveren door samen te spelen en bij een pion te komen. Per veroverde pion een punt als ze scoren op de korf die in het midden staat.

6 spelers E-klasse
Oefening 18
Onderscheppen

1 aanvaller staat op 7 meter voor de korf met de bal. De andere aanvaller wordt verdedigd en staat in het vierkant van pionnen. De aanvaller met verdediger probeert om zo vrij te lopen dat de aanvaller die op 7 meter staat de bal kan gooien. De aanvaller die in het vierkant staat mag vervolgens 1x gratis schieten.

3 spelers F-klasse
Oefening 19
Vrijgooien

2 spelers staan voor de korf. 1 aangever onder de korf. De aangeef kiest naar welke speler hij/zij gooit. Die speler wordt aanvaller en probeert zo snel mogelijk te schieten. De andere speler voor de korf wordt verdediger en probeert het schot te verdedigen.

3 spelers F-klasse
Oefening 20
Insnijden

2 vaste aanspeelpunten aan weerszijde van de korf. De aanvallers moeten na een pass in de aangeef komen.

6 spelers E-klasse

Openingstijden

Wegens corona zijn wij gesloten!

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 15:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Nieuwste taken

Geen taken gevonden

Club van 50

6 Leden

/20 Leden

775,00

/ € 1 000,00

Deze actie loopt nog 155 dagen

Categorie